Comunicat oficial sobre la represa dels entrenaments

[vc_row][vc_column][vc_column_text]A partir del pròxim dilluns, 8 de febrer, el Govern de la Generalitat ha anunciat unes mesures que afavoreixen directament la represa dels entrenaments del Club:

  • Limitació comarcal
  • Esport a l’aire lliure de més de 6 persones per l’esport federat (ja aplicat des del passat dilluns)

Aquestes dues restriccions ens permetrien reprendre els entrenaments el proper dilluns, per aquest motiu, a continuació us detallo les diferents reunions que ha realitzat el CEF Bosc de Tosca, la visió que en té sobre la situació actual i l’acte de responsabilitat que es pren.

 

REUNIONS

Dijous, 4 de febrer

Reunits en primera instància i de forma urgent, la Junta Directiva del CEF Bosc de Tosca per tractar la represa dels entrenaments, tenint en compte les noves mesures anunciades pel Govern i la situació actual que pateix la comarca de la Garrotxa.

Divendres, 5 de febrer

Es realitza una enquesta a tots els entrenadors per valorar la represa dels entrenaments i tenir en compte el punt de vista d’una part molt important pel Club, com són tots els tècnics que dirigeixen els diferents equips.

Dissabte, 6 de febrer

Reunits en segona instància l’Àrea Esportiva del CEF Bosc de Tosca per valorar les enquestes de tots els entrenadors i la situació actual que pateix la comarca de la Garrotxa i prendre acció en la represa dels entrenaments.

 

VISIÓ

El CEF Bosc de Tosca, sempre s’ha caracteritzat com un club familiar i amb un tracte proper. Totes les mesures i accions que s’han pres al llarg dels darrers anys, es basen en la coherència i el sentit comú, trets característics del Club i arrelats des dels seus inicis.

El Departament d’Educació, l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública està impulsant des del passat dijous, un cribratge massiu a vàries escoles de la comarca donada l’alta incidència de casos que s’estan detectant a les aules garrotxines en els darrers dies.

Actualment, Olot té el risc de rebrot i la incidència acumulada a 14 dies més alta de tot Catalunya. La capital de la Garrotxa ha superat els 2.100 punts de risc de rebrot i té una taxa de 1.480 casos per 100.000 habitants, mentre que el valor òptim és 50.

Considerem que els jugadors necessiten tornar a gaudir de l’esport i la interacció social que això suposa.

El fet de considerar la represa dels entrenaments de forma voluntària pels jugadors, és una acció que també hem de prendre pels nostres entrenadors (no els podem obligar a participar i prioritzar els entrenaments per davant de la principal activitat laboral).

 

ACTE DE RESPONSABILITAT

Tot i tenir coneixement de molts Clubs que no han realitzat cap acció sobre la situació excepcional que estem patint, considerem que no és oportú reprendre els entrenaments la propera setmana.

Si el Govern hagués estat coherent, Olot i la comarca de la Garrotxa, no hauria de tenir les mateixes restriccions que els altres indrets de Catalunya.

Les activitats extraescolars a la Garrotxa que no es realitzen en la mateixa bombolla escolar, necessiten prendre consciència i realitzar un esforç col·lectiu per prioritzar l’educació i salvar les escoles.

Considerar la represa als entrenaments el proper dilluns, desvaloraria tota la tasca i inversió que s’està duent a terme a tots els joves de la comarca amb els cribratges massius.

 

RESOLUCIÓ

Per donar valor i recolzar els cribratges que s’estan duent a terme a les diferents escoles i instituts de la comarca, considerem oportú reprendre els entrenaments un cop finalitzats i validats els resultats.

Sempre i quan aquests cribratges hagin finalitzat i els resultats s’hagin lliurat al llarg de la pròxima setmana, els entrenaments es reprendran el proper dilluns, 15 de febrer.

Els entrenaments passaran a ser voluntaris i s’iniciaran de forma progressiva.

Els horaris i tota la informació complementària a la represa, s’enviarà com a molt tard el proper dissabte, 13 de febrer.

Novament, desitgem que tots estigueu bé de salut i ens puguem veure el més aviat possible.

Us agraïm la confiança dipositada i el suport que moltes famílies ens han fet arribar en aquests moments tan complicats.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]