Cuidar a l’entrenador

Un entrenador és qui té l’honor de formar-nos esportivament i a més, és capaç encara que a vegades inconscientment, de modelar la nostra personalitat. L’entrenador és la persona que ens ensenya a desenvolupar-nos en un esport que, hàgim escollit o no, ocuparà un temps preciós a les nostres vides. És aquella persona en la que puc delegar l’ensenyança del meu fill/a, sabent que el fa més fort, més ràpid, més veloç, més resistent, millor jugador… i encara que a vegades ens importa menys, millor persona.

És per activa i per passiva, algú imprescindible a la meva carrera. Una de les poques persones que s’enfadarà amb mi pel meu propi bé. Que em cridarà perquè sap que puc donar molt més de mi. Que sentirà més que qualsevol altre persona que no hagin sortit les coses planejades, que s’emocionarà, també més que qualsevol i des de l’ombra, el dia que aconsegueixi tot allò que s’ha treballat.

És algú que cuidarà i vetllarà pel bé del jugador. Per la salut física, però també per l’emocional, perquè com un bon entrenador sap, aconseguirem el millor rendiment dels jugadors si els tenim emocionalment contents i segurs.

Ara bé… Qui cuida de l’entrenador? Com esportista… Realment valoren el seu treball? Són conscients del treball intelectual que hi ha darrera del seu treball? Valoren el temps que sacrifica dels seus (la seva família) per atendre tots els vostres fills?

Com a pares d’esportistes… Valoreu l’esforç que fa l’entrenador pels vostres fills? És a ells a qui hem de cuidar. Als que construeixen. Als que creen. Als que multipliquen el que som i ens fan ser millor del que mai imaginaríem. Que com es cuida un entrenador? No fa falta carinyo. El respecte, la valoració, i un “Gràcies, mister!” de tan en tan, són més que suficients.

Font: Julieta Paris (psicòloga esportiva)

Comparteix ara

Publicacions Relacionades

Deixa’ns un comentari